Χοιρινό λεμονάτο μπουκιές σοταρισμένο με σπόρους μουστάρδας σβησμένο με μπύρα και σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
800 γρ. χοιρινό σπάλα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
1 ποτήρι του νερού μπύρα
2 φλούδες λεμονιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Θυμάρι
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, περνάμε τους σπόρους μουστάρδας από το multi να γίνουν σκόνη, κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε μικρά καρεδάκια.
Β) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις μπουκίτσες και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τους σπασμένους σπόρους, το θυμάρι, το κοκκινοπίπερο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Γ) Σβήνουμε με την μπύρα, προσθέτουμε τα καρεδάκια λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Δ) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με κοκκινοπίπερο .
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή Σεφ στον Αέρα .