ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. κατεψυγμένα φασόλια χάνδρες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ζωμό κότας
Για τη σάλτσα
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελ.σκόρδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. κέτσαπ
Φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι- πιπέρι
¼ ματσ. μαϊντανό
1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις χάνδρες, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κότας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι τριμμένο και το κοκκινοπίπερο και σωτάρουμε 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και την κέτσαπ. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε τις φλούδες από πορτοκάλι και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τα φασόλια, χωρίς πολλά υγρά και μαγειρεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαργαρίνη με βούτυρο, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε.