Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες ( φρέσκα ή κατεψυγμένα )

1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρική

2 κ.σ κόλιανδρο σε σπόρους

2-3 κλωναράκια κόλιανδρο φρέσκο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Αλάτι-πιπέρι

Λεμόνι

Εκτέλεση

Α) Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε με χαρτί κουζίνας.  Όσο πιο στεγνά είναι τα καλαμαράκια τόσο   λιγότερο θα πιτσιλίσουν στο τηγάνι.

Τα αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε το  αλεύρι με τη σόδα και ελάχιστο αλάτι.

Β)Σπάμε στο γουδί ελαφρά τους σπόρους του κόλιανδρου.

Ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι, κατά προτίμηση σε  ένα κατσαρολάκι και όχι στο τηγάνι.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου  και τους τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Γ) Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε λίγα – λίγα και πολύ αραιά στο τηγάνι.  ΄Οσο πιο αραιά είναι τόσο πιο τραγανά    θα βγουν.  Με ένα κουτάλι τα πιέζουμε ελαφρά για να καλύπτονται από το ,λάδι και τα τηγανίζουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.  Τα στραγγίζουμε σε χαρτί  κουζίνας.

Δ)Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα αφού τα πασπαλίσουμε με το τηγανισμένο κόλιανδρο, το φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά λίγο πιπέρι.  Το λεμόνι  το σερβίρουμε στο πλάι, να βάλει όποιος θέλει τελευταία στιγμή για να μην παπαριάσει  τα καλαμαράκια.

Author

Σχολια