Στην οδό Θεμιστοκλέους γινόταν πανηγύρι. Εκείνο το καλοκαίρι του ’87 απόγευμα Ιουνίου και οι καρδιές έσπαγαν. Φωνές, βρισιές, χειροκροτήματα και όλα τα βλέμματα στο γυαλί και η αγωνία στο κόκκινο και όταν ο Χριστοδούλου δίνει την μπάλα στον Γκάλη τρέχω να φέρω το ¨ γούρι ¨μας στρατσιατέλα με μπισκότα και βύσσινο, γούρι που θα φέρει την νίκη στην Εθνική μας και ναι κερδίζει ριμπάουντ ο Καμπούρης και ρίχνει δυο βολές και ναι , ναι είναι γεγονός η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια.
Υλικά
400γρ, κρέμα γάλακτος
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ. κουβερτούρα τριμμένη συν για το πασπάλισμα
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (225 γρ. περίπου)
1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο 450γρ.περίπου
Παρασκευή
Α) Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, την σοκολάτα και την ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
Β) Ανοίγουμε το βάζο του γλυκού και σουρώνουμε το σιρόπι από το βύσσινο. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
Γ) Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπισκότα, παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι του βύσσινου και τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε το μίγμα, το στρώνουμε ισόπαχα και από επάνω τοποθετούμε τα βύσσινα απλωτά. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Δ) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.