Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γραμμαρίων
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει 1 ½ κούπας περίπου
Παρασκευή
Α) Κοσκινίζουμε το αλεύρι
Β) σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση , ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη και λίγο – λίγο νερό ανακατεύοντας να το απορροφήσει όλο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Γ) Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Την πλάθουμε σε καρβέλι και χαράζουμε με μαχαίρι 2-3 παράλληλες γραμμές.
Δ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 oC μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μυστικό: Λέμε για το νερό όσο πάρει γιατί κάθε αλεύρι ανάλογα με τον τύπο του και την εποχή έχει άλλη απορροφητικότητα.