Υλικά
2 σουπιές 1600 γρ. περίπου
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα άσπρο ξερό κρασί
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 μάτσο μάραθο χονδροκομμένο
1 κούπα ελιές πράσινες κομμένες σε φέτες
Χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή
Α) Καθαρίζουμε, κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια 3-4 πόντων και τρίβουμε σε γουδί τους σπόρους του μάραθου.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίχνουμε και σοτάρουμε τους σπόρους του μάραθου, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές ελέγχοντας να μην σωθούν τα υγρά τους .
Δ) Προσθέτουμε αλάτι-μαύρο πιπέρι ,το μάραθο, τις ελιές και μαγειρεύουμε ακόμη για 10 λεπτά.
Ε) Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σημείωση. Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμες ελιές σε φέτες με άλμη ,οι οποίες νοστιμίζουν περισσότερο το φαγητό.