Το αγαπημένο μας σπανακόρυζο σε καινούργια πρόταση.

Υλικά

½ κιλό σπανάκι

6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κούπα ρύζι καρολίνα

½ κούπα λευκό ξηρό κρασί

½ κουτ. του γλυκού κόκκους κόλιανδρο

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

4 κούπες ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό

χυμό από ½ λεμόνι

1 κουτ. του γλυκού βούτυρο

2 κουτ. της σούπας άνηθο

½ κούπα τριμμένη γραβιέρα

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι.

Β) Σε μια κατσαρολίτσα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι, αφήνουμε να μαραθεί ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε λίγο – λίγο το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει το ρύζι 15-20 λεπτά περίπου.

Δ) Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο, το βούτυρο, τη γραβιέρα ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Author

Σχολια