Αγαπημένοι μου φίλοι σιγά- σιγά επιστρέφουμε από τις διακοπές μας. Επιστρέφουμε στην βάση μας,
στη όμορφη καθημερινότητα μας και μπαίνουμε πάλι στις κουζίνες μας, όμως σιγά –σιγά,
ας μην πέσουμε στα βαθιά απότομα, ακόμα είναι καλοκαιράκι, γι αυτό και εμείς φτιάχνουμε εύκολες συνταγές…
Πιπεροτυρόπιτα
Υλικά
2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κόκκινες πιπεριές
250 γρ πράσινες πιπεριές
250 γρ πιπεριές κέρατο
2 μέτρια κρεμμύδια
¼ της κούπας λευκό κρασί
2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κιλό φέτα
2 αυγά συν 1 για το άλειμμα της πίτας
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Παρασκευή
α/ Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά
μπαστουνάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και θρυμματίζουμε την φέτα.
β)Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλάτι, το μαύρο
πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρασί και το
αφήνουμε να εξατμιστεί. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην γέμιση. Αφαιρούμε
το τηγάνι από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την φέτα.
γ) Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου την γέμιση και την σκεπάζουμε
με το δεύτερο φύλλο.
δ) Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε το φύλλο . Πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 με
50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία