Πατατοκροκέτες

Αγαπημένοι μου φίλοι οι μεζέδες ή τα ορεκτικά είναι παράδοση στο ελληνικό τραπέζι. Οι πατατοκροκέτες είναι ένα νόστιμο ορεκτικό που μπορούμε να το φτιάξουμε την Κυριακή που έχουμε περισσότερο χρόνο…

Υλικά

1 κιλό πατάτες
250 γρ φέτα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 με 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουτ της σούπας ρίγανη
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
Κοκκινοπίπερο
Για το πανάρισμα
Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
Τριμμένη φρυγανιά

Παρασκευή

α) Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι χαμηλώνουμε την φωτιά και τις βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε και όσο είναι ζεστές τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όπως τον πουρέ.

β)Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε την φέτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε τα υλικά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και σε άλλο μπολ την φρυγανιά. Βουτάμε τις πατατοκροκέτες στα αυγά και τις περνάμε από την φρυγανιά προσέχοντας να τις καλύψουμε καλά.

γ)Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε τις πατατοκροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Σημείωση: Τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες σε δυνατό λάδι, λίγες, λίγες και όταν τις αφαιρούμε περιμένουμε να ανέβει πάλι η θερμοκρασία του λαδιού για να προσθέσουμε τις υπόλοιπες.

Author

Σχολια