Υλικά

1 ½ κιλό πατάτες

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι-πιπέρι

1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκ. zάχαρη

1 φύλλο δάφνης

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

½ κουτ. γλυκού μπαχάρι

6 κομμάτια λιαστές ντομάτες σε λάδι

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε, πλένουμε ,κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ντομάτες σε φέτες.

Β) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε τα κρεμμύδια τις πατάτες και το σκόρδο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά

Γ) Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι τον πελτέ ντομάτας, την ζάχαρη ,την δάφνη ,το μπούκοβο και το μπαχάρι.

Δ) Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Ε) Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύοντας κυκλικά την κατσαρόλα, αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαιντανό.

Author

Σχολια