Υλικά

2 μικρά μπρόκολα 700 γρ. περίπου

300 γρ. πένες

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Χονδρό θαλασσινό αλάτι

1/3 κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

3 κόκκινες ψητές πιπεριές σε βαζάκι ψιλοκομμένες

6 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλοκομμένες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Α) Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια

Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει , προσθέτουμε το αλάτι , τιε πένες και βράζουμε για 5 λεπτά . Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 7 λεπτά ακόμη. Κρατάμε μια κούπα νερό από την κατσαρόλα σουρώνουμε τις πένες με το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο , το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά προσέχοντας μην μας καεί το σκόρδο . Προσθέτουμε τις πένες με το μπρόκολο, την κούπα με το νερό, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο κοκκινοπίπερο προαιρετικά.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στη Σαρακοστή προσθέτουμε άλλο ένα μεσογειακό νόστιμο και υγιεινό πιάτο που ξεχωρίζει για την απλότητα του.

Author

Σχολια