– 10 ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
– 10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
– 1 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
– 2 ΜΕΤΡΙΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
– 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
– 1½ ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
– 1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
– 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
– ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
– ½ ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
– 4 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
– ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α) ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨIΧΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ.
Β ) ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ , ΤΗΝ ΨIΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ , ΑΛΑΤΙ –ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ.
Γ) ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ, ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
Δ) ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
Ε) ΣΕ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200 C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ½ ΩΡΑ.