Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και καβουρδισμένα μπαχαρικά .
Με άρωμα ανατολής
Νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και καβουρδισμένα μπαχαρικά .
Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1 κουτ. του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι όσο πάρει ( περίπου 5 1/2 κούπες )
Παρασκευή
α.) Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κανέλα , τον κόλιανδρο, την πιπερόριζα , το μπαχάρι , το γαρύφαλλο και καβουρδίζουμε 2-3 λεπτά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους . Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη .
β.) Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το καλαμποκέλαιο ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και με γρήγορες κινήσεις , με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε .Προσθέτουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και ρίχνουμε το μίγμα αμέσως μέσα στην λεκανίτσα .
γ.)Κοσκινίζουμε το αλεύρι , προσθέτουμε μέσα τα καβουρδισμένα μπαχαρικά ,το αλάτι και ανακατεύουμε .Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη .
δ.)Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε.
ε.)Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά περίπου . Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα κουλουράκια μας .
Καλή επιτυχία
Αντωνία