Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα αμύγδαλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ του γλυκού βανίλια υγρή
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου 1/2 κιλό
κανέλα τριμμένη και ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα

Παρασκευή

α) Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ολόκληρα τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε για 1 με 2 λεπτά, αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε.

β) Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

γ)Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, το μπέικιν ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μπολ σιγά- σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

δ) Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και με την βοήθεια ενός κρασοπότηρου ή με κουπ πατ φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

ε) Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C να ροδίσουν 10 λεπτά περίπου. Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα μπισκοτάκια.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια