Την μνήμη του Όσιου Μελετίου γιορτάζει η εκκλησία του χωριού μας την πρώτη του Σεπτέμβρη, γιορτάζει και ο παπά Μελέτης και σαν τάμα να το χει κάθε χρόνο στην γιορτή του μαγειρεύει μοσχαράκι, μοσχαράκι με ρύζι χωρίς πολλά μπαχαρικά και καθόλου μυρωδικά. ¨Το φαγητό θέλει αληθινή γεύση, όχι ψεύτικα στολίδια λέει.” Τον παπά Μελέτη όλοι τον αγαπάνε γιατί είναι καλός παππάς μα και καλός μάγειράς ,και όλοι τον παινεύουν και αυτός φουσκώνει από υπερηφάνεια ,είναι που είναι γεμάτος φουσκώνει κιόλας ,και φτάνει στο Θεό φτάνει. ..

Υλικά

1600 γρ. μοσχαράκι από σπάλα

500 γρ. ρύζι Καρολίνα

120γρ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κομματάκια

1 κούπα λευκό κρασί

4 κούπες νερό

Αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπέρι

Γιαούρτι

Κεφαλοτύρι (προαιρετικά )

Παρασκευή

Α) Προθερμαίνουμε πολύ καλά τον φούρνο

Β) Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια, το βάζουμε σε ένα ταψί, αλατίζουμε προσθέτουμε τους κόκκους πιπέρι και τα κομματάκια του βουτύρου .

Γ) Ρίχνουμε το κρασί, δύο κούπες νερό, βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει το κρέας.

Δ) Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει και το ρύζι.

Ε) Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με γιαούρτι.

Σημείωση : Είναι πολύ νόστιμο εάν προσθέσουμε από επάνω τριμμένο κεφαλοτύρι.

Μυστικό: πρέπει ο φούρνος να είναι πολύ καλά προθερμασμένος έτσι ώστε όταν βάλουμε το κρέας να κάνει κρούστα.

Author

Σχολια