Υλικά
1200 γρ. μοσχάρι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κιλό ντομάτες ώριμες και σφικτές
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκίτσες .Αφαιρούμε τις φλούδες από τις ντομάτες ,βγάζουμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε κυβάκια .
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το μοσχάρι, τους κόκκους πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να ροδίσει και να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα . Ανακατεύοντας βάζουμε και το σκόρδο.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Σε μια κούπα ζεστό νερό βάζουμε τον πελτέ , τη ζάχαρη και το αλάτι , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο φαγητό .
Δ) Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σημείωση¨ οι ντομάτες ξεφλουδίζονται εύκολα εάν τις βυθίσουμε σε νερό που βράζει για ένα λεπτό. ¨