Για την σαλάτα
1 μέτριο μαρούλι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. σούπας άνηθο
8 κομμάτια λιαστή ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί
150 γρ. ανθότυρο
4 μικρά παξιμαδάκια
Για την σάλτσα
9 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
10 ελιές Καλαμών
½ κούπα μαϊντανό
Αλάτι μαύρο πιπέρι
Λίγο θυμάρι
Παρασκευή
Α) Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ,την λιαστή ντομάτα και την πιπεριά. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο, κόβουμε σε κυβάκια τα παξιμαδάκια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και χοντροκόβουμε το μαϊντανό.
Β) Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις ελιές , το μαϊντανό το μισό ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (Σε μπολ βάζουμε τα υλικά από τα μπλέντερ) προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το θυμάρι και ανακατεύουμε .
Γ) Σε σαλατιέρα ρίχνουμε τα υλικά, μαρούλι, κρεμμυδάκι, άνηθο, λιαστή ντομάτα, την πιπεριά, τα παξιμαδάκια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το υλικό της σάλτσας, προσθέτουμε το ανθότυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.