Μια παραδοσιακή κλασική συνταγή της μαμάς μου ,προσθέτοντας φυσικά εγώ τα αγαπημένα μπαχαρικά μου, που κάνει το πιάτο πιο πικάντικο και ιδανικό για παγωμένη μπύρα.
Υλικά
1200γρ. σπάλα χοιρινό
½ κούπα ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
1 κουτ. γλυκού μαύρους κόκκους μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρο
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
1 κούπα λευκό κρασί
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Το χυμό από ένα λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού βούτυρο προαιρετικά.
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Β) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας, τους κόκκους μουστάρδας, τους κόκκους κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει. Προσθέτουμε αλάτι, τις σκελίδες σκόρδου και τσιγαρίζουμε 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας .
Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας.
Δ) Σιγοψήνουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας 1 – με 1 – ¼ , προσθέτουμε το λεμόνι, την μουστάρδα, το βούτυρο ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αποσύρουμε.
Ε) Συνοδεύεται με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.