1 Κουνέλι 1700 γρ. περίπου.
½ κούπα ξύδι
½ κούπα ελαιόλαδο
8 σποράκια κάρδαμο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί.
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 κούπα τσακιστές πράσινες ελιές
Χυμό από 2 λεμόνια
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες το πλένουμε και το τοποθετούμε σε νερό και ξύδι για 2 ώρες. Σε νερό βράζουμε τις ελιές για 5 λεπτά τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε το κουνέλι .
Β) Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε το κουνέλι να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές ,το αφαιρούμε και το τοποθετούμε στην γάστρα.
Γ) Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κάρδαμο την μουστάρδα το κρασί, ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα κατάλοιπα του τηγανιού, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνουμε το υγρό στην γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, 2 κούπες ζεστό νερό και σκεπάζουμε.
Δ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 1 ½ ώρα , ύστερα ρίχνουμε τις ελιές ,το χυμό από τα λεμόνια και αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό ακόμη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.