Ιδανική για δεύτερο πιάτο Χριστουγέννων
Υλικά
400 γρ κοτόπουλο φιλέτο
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
300 γρ. φέτα
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
Αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/3 της κούπας γάλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σουσάμι για πασπάλισμα
Παρασκευή
Α) Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε και το ψιλοκόβουμε με τα χέρια.
Β) Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο αλάτι και αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κέτσαπ, την πάστα ελιάς, αλάτι – πιπέρι το κοκκινοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Γ) Προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, την ρίγανη και το γάλα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δ) Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα – ένα με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μίγμα του κοτόπουλου και το καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείφουμε επίσης με ελαιόλαδο.
Ε) Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα περίπου.