Υλικά
1 κουνέλι 1 ½ κιλό περίπου
½ κούπα ξύδι
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 φύλλα δάφνη
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Παρασκευή
Α) Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το πλένουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για 2 ώρες. Το αφαιρούμε, το σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Β) Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κουνέλι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το πελτέ, την ζάχαρη και ζεστό νερό.
Δ) Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και ¼ περίπου να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του.