Χορταστικό, νόστιμο, καθημερινό Κυριακάτικο, απλό, εντυπωσιακό …… μαμαδίστικο
Υλικά
Για τους κεφτέδες
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κούπα τριμμένο ψωμί
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας άσπρο ξηρό κρασί
2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη τριμμένη
1 κουτ. του γλυκού ξηρό δυόσμο τριμμένο
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
Για την σάλτσα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμό ντομάτας (800γρ. και οι δύο)
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. πικάντικη φέτα θρυμματισμένη
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά το ελαιόλαδο, το ψωμί , το κρεμμύδια, το σκόρδο, το αυγό, την ρίγανη, το δυόσμο, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι – το μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε το κρασί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Β) Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
Γ) Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ξηρό κρεμμυδάκι, το σκόρδο και σοτάρουμε, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το μαϊντανό, την φέτα και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη για να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρεται σαν μεζές, αλλά συνοδεύει υπέροχα και λευκό ρύζι.