Η ανάγκη αγαπημένοι μου φίλοι της γυναίκας για δημιουργία και προσφορά στην οικογένεια της, την έκανε ικανή να επινοεί καινούργιους τρόπους μαγειρικής, την έκανε ικανή να επινοεί καινούργιες συνταγές, συνταγές με αγαπημένα της υλικά και το αλεύρι και οι ελιές είναι αγαπημένα της υλικά που της δίνουν και δύναμη. Δύναμη να δημιουργεί και να προσφέρει…

Ελιoψωμάκια

Υλικά
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 4 1/2 κούπες)
κούπες)
300 γρ ελιές
2 φακελάκια των 8 γρ ξερή μαγιά
1 φλιτσανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Παρασκευή
α/Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
β) Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό νερό, προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην ζύμη

γ)Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 30 λεπτά περίπου. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε από την ζύμη κομμάτια των 100 γρ, τα πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

δ)Αφήνουμε τα ελιοψωμάκια για ½ ώρα ακόμη να φουσκώσουν και ύστερα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σημείωση
Προσέχουμε το αλάτι στην ζύμη γιατί οι ελιές είναι αλμυρές

Author

Σχολια