Για καλοκαιρινές γευστικές αποδράσεις.
Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. κουβερτούρα μαύρη 54% κακάο κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 φρέσκα βιολογικά αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
¼ κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
Ροδάκινα κομμένα για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
Α) Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν
Β) Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας την. Κατεβάζουμε την σοκολάτα από την φωτιά την ανακατεύουμε ελαφρά και την ρίχνουμε ζεστή λίγο – λίγο στον κάδο
Γ) Προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ.
Δ) Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα για 4-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει η μούς.
Ε) Βάζουμε την μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3-4 ώρες.
Σερβίρουμε προσθέτοντας από επάνω τα κομμένα ροδάκινα.
Σημείωση Ρίχνουμε την κουβερτούρα ζεστή στα αυγά για να γίνει η παστερίωση, όχι καυτή γιατί θα ψηθούν.