Υλικά
2 κιλά αρνάκι από σπάλα κομμένο σε μερίδες
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μεγάλα μαρούλια χονδροκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουτ. του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
Αλάτι – πιπέρι
2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Παρασκευή
Α) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τους κόκκους κόλιανδρου και σοτάρουμε για να βγάλουν το άρωμα τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Β) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και λίγο ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Γ) Προσθέτουμε τα μαρούλια, το μάραθο , αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
Δ) Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο – λίγο από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε κυκλικά και αποσύρουμε.