Υλικά για 2 άτομα
2 λουκάνικα χωριάτικα (περίπου 400 γρ.)
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
Αλάτι – πιπέρι
½ κ. γλυκού ζάχαρη
½ κ. γλυκού θυμάρι
Παρασκευή
Α. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέγεθος μπουκιάς και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια ή καρεδάκια. Τρίβουμε τις ντομάτες και το σκόρδο.
Β. Σε τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 4 λεπτά τα λουκάνικα . Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη . Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε για 5 λεπτά τις πράσινες πιπεριές.
Γ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το κρασί , το αλάτι , το πιπέρι , τη ζάχαρη και τις κόκκινες πιπεριές . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά περίπου να δέσει η σάλτσα .
Δ. Βάζουμε τα λουκάνικα στην σάλτσα και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ώστε να ενωθούν οι γεύσεις .
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε.