Το κέικ μήλου είναι ένα γλύκισμα γεμάτο μαμά, γεμάτο γεύσεις σπιτιού , θαλπωρής και αγάπης.

Υλικά

4 μεγάλα κόκκινα μήλα

1 κούπα βούτυρο συν 1 κουταλιά σούπας για το τηγάνι και το άλειμμα της φόρμας

1 κούπα ζάχαρη συν 2 κουταλιές σούπας για το τηγάνι

1 κούπα αλεύρι συν λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα

3 ολόκληρα αυγά

¼ της κούπας σταφίδες

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη

1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουτ. σούπας Τεντούρα

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα, 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη, τη κανέλλα, το γαρύφαλλο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την τεντούρα, αφήνουμε να εξατμησθεί και αποσύρουμε.

Γ) Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά τα αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και το μίγμα του μήλου ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δ) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 C.

H Τεντούρα είναι παραδοσιακό γλυκό ποτό της Πάτρας.

Author

Σχολια