(για 4 άτομα)
500 γρ. φασόλια γίγαντες
300 γρ. σύγκλινο Μάνης
½ κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους (400 γρ.)
½ κουτ. Γλ. ζάχαρη
1 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α. Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 10-12 ώρες να φουσκώσουν.
Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 1 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσουν και τους στραγγίζουμε.
Β. Σε ‘ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο , τα κρεμμύδια , το σύγκλινο και το σκόρδο σοτάροντας για 2-3 λεπτά.
Γ. σε ‘ένα ταψάκι βάζουμε τους γίγαντες, το μίγμα του τηγανιού ,το κρασί , τις ντομάτες, τη ζάχαρη ,αλάτι , το κοκκινοπίπερο και ένα ποτήρι ζεστό νερό .
Δ. Ανακατεύουμε και ψήνουμε τους γίγαντες στους 200 β. κελσίου 1 ½ ‘ώρα περίπου ‘ώστε να μείνουν με τη σάλτσα τους.