(για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια γίγαντες

300 γρ. σύγκλινο Μάνης

½  κούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά  κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ ποτήρι του νερού άσπρο κρασί

1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες με το χυμό τους (400 γρ.)

½ κουτ.  Γλ. ζάχαρη

1 κούπα  μαιντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Α. Μουλιάζουμε  τους γίγαντες σε νερό για 10-12 ώρες να φουσκώσουν.

Τους σουρώνουμε  και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 1 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσουν και τους στραγγίζουμε.

Β. Σε ‘ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο , τα κρεμμύδια , το σύγκλινο και το σκόρδο σοτάροντας  για 2-3 λεπτά.

Γ. σε ‘ένα ταψάκι βάζουμε τους γίγαντες, το μίγμα του τηγανιού ,το κρασί , τις ντομάτες, τη ζάχαρη ,αλάτι , το κοκκινοπίπερο και ένα ποτήρι ζεστό νερό .

Δ. Ανακατεύουμε και ψήνουμε τους γίγαντες στους 200 β. κελσίου 1 ½ ‘ώρα περίπου  ‘ώστε να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Author

Σχολια