Αγαπημένοι μου φίλοι το ρυζόγαλο σου γεννάει την λαχτάρα να θέλεις να γυρίσεις στο πατρικό σου σπίτι, να είναι η μανούλα σου, να έχει φτιάξει το ρυζόγαλο και να το έχει ακουμπήσει πάνω στην λουλουδάτη φορμάικα του τραπεζιού της κουζίνας, να το έχει βάλει σε βαθύ πιάτο, να έχει ρίξει και κανέλα… Ρυζόγαλο, γλυκάκι απλό, με ταπεινά υλικά, με ρύζι, ζάχαρη, βανίλιες και γάλα. Ωστόσο βρισκόμαστε στην Σαρακοστή και αν νηστεύουμε μπορούμε αντί για γάλα πρόβειο να βάλουμε γάλα αμυγδάλου…
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Υλικά
6 κούπες γάλα αμυγδάλου
1 κούπα ρύζι γλασέ
½ κούπα ζάχαρη
4 κουτ της σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Κανέλα για το πασπάλισμα
Παρασκευή
α)Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε 4 κούπες νερό προσθέτουμε το ρύζι και από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
β)Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 4 κούπες από το γάλα αμυγδάλου να ζεσταθεί. Στις άλλες 2 κούπες βάζουμε το κορν φλάουρ, το ανακατεύουμε να διαλυθεί και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, το ρύζι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνει φουσκάλες και να πήξει.
γ)Σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι καρολίνα
Καλή επιτυχία
Καλή Σαρακοστή