Σπιτική πιτούλα χωρίς φύλλο με αυγουλάκια γάλα αλεύρι…
Αλευρόπιτα με φέτα
Υλικά
2 αυγά
2 κούπες γάλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες περίπου
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν το άλειμμα του ταψιού
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
α)Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
β)Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.
γ)Βάζουμε ένα το ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών στο φούρνο να ζεσταθεί, το αφαιρούμε και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το χυλό ισόπαχα μέσα στο ταψί και πασπαλίζουμε από επάνω με την φέτα.
δ)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα)
Μυστικό: Η αλευρόπιτα πρέπει να έχει λεπτή στρώση για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα.