Η συνταγή αυτή την έφτιαχνε η μητέρα μου, δεν πρόσθεσα τίποτα ούτε αφαίρεσα Την θυμάμαι να ζητάει
από τον χασάπη της για το βραστό της ή καπάκι ή σιδηρόδρομο…
Η μοσχαρόσουπα της μαμάς μου
Υλικά
Μοσχάρι για σούπα 1400 γρ. περίπου)
3 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
3 μέτρια καρότα χοντροκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
Αλάτι
1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
Το χυμό από 2 λεμόνια
Κοκκινοπίπερο για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Παρασκευή
α) Καθαρίζουμε, πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα
βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε αρκετό κρύο νερό να το καλύψει (5 δάχτυλα περίπου).
β) Αφήνουμε να πάρει βράση και αφαιρούμε τους αφρούς. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μοσχάρι
μέχρι να μαλακώσει 1 ½ ώρα περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο,
το αλάτι,τους κόκκους μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά μας.
γ) Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο
Καλή επιτυχία