Αγαπημένοι μου φίλοι, ο κιμάς εκτός από θρεπτικός είναι και ένα υλικό που μας λύνει τα χέρια στο
¨Τι θα φάμε σήμερα μαμά;¨ Είναι ένα υλικό αγάπης. Θυμηθείτε τα κεφτεδάκια της μαμάς!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κιμά
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
2 αυγά
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ της σούπας τριμμένο ξερό δυόσμο
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι-Μαύρο πιπέρι
2 κουτ της σούπας τριμμένο κόλιανδρο
¼ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
1 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
Παρασκευή
α)Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
β) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το ξύσμα από το πορτοκάλι,
τον κόλιανδρο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το κοκκκινοπίπερο. Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί
και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μία αφράτη υφή.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
γ/Προθερμένουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό
χαρτί, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 50 με 55 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία
Σημείωση: Πλάθουμε ισόπαχα τα κεφτεδάκια μας ,έτσι ψήνονται ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο