Η Αντωνία μας προτείνει: Συνταγές έως 30 λεπτά
Συνταγές με ταυτότητα ,παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες.
Συνταγές μαγειρεμένες με εύκολο,γρήγορο,υγιεινό,οικολογικό και οικονομικό τρόπο.
Στραπατσάδα
Η ντομάτα είναι ένα υλικό που τώρα το καλοκαίρι μας προσφέρεται απλόχερα, ας την ΄΄εκμεταλλευτούμε΄΄ λοιπόν φτιάχνοντας αγαπημένα μας φαγάκια που μας λύνουν τα χέρια στο ερώτημα τί θα φάμε σήμερα…
Υλικά
6 αυγά
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκιες ντομάτες (περίπου 800 γρ)
Αλατι- μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
½ κουτ του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη
Παρασκευή
α) Αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια (κονκασέ)
β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το πιπέρι, την ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι η σάλτσα να μείνει με το λάδι της . Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι.
γ) Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
δ)Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σιγά- σιγά μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι των αυγών.
ε) Κατεβάζουμε την στραπατσάδα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Συμβουλή: Αφαιρούμε εύκολα την φλούδα της ντομάτας αν την βουτήξουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό.