Αγαπημένοι μου φίλοι Ψυχοσάββατο και σήμερα μνημονεύουμε τους κεκοιμημένους μας γι αυτό και φτιάχνουμε τα χρυσά κόλλυβα. Σύμφωνα λοιπόν με την λαϊκή μας παράδοση το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής οι ψυχές που ήταν ελεύθερες την πασχαλινή περίοδο πάνω στην γη επιστρέφουν στον κάτω κόσμο…

Κόλλυβα

Υλικά
250 γρ στάρι αποφλοιωμένο
150 γρ καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
100 γρ Σταφίδες κορινθιακή
100 γρ Σταφίδες σουλτανίνα
2 κουτ της σούπας τριμμένη κανέλα
2 κουτ της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για την διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη
Ολόκληρα αμύγδαλα

Παρασκευή

α) Από βραδύς βράζουμε το στάρι για 20 λεπτά περίπου, το αφαιρούμε από την φωτιά,το απλώνουμε σε μία πετσέτα το σκεπάζουμε
και το αφήνουμε να στεγνώσει όλη την νύκτα.
β) Το πρωί βάζουμε σε ένα μπολ το στάρι, προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το μαϊντανό, την κανέλα και ανακατεύουμε.
γ) Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά όλη την επιφάνεια του μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Στολίζουμε τα κόλλυβα μας με ένα σταυρό από ολόκληρα αμύγδαλα.

Author

Σχολια