Αγαπημένοι μου φίλοι πέρασε το Πάσχα και φέτος, ψήσαμε και το αρνάκι μας για το καλό και το ψήσαμε είτε στην σούβλα, είτε στον φούρνο, φτιάξαμε και την μαγειρίτσα μας και την φτιάξαμε είτε με μαρούλι, είτε με ρύζι, πάντα όμως αυγοκομμένη και τώρα γυρίζουμε πάλι πίσω στην καθημερινότητα μας. Ωστόσο μετά το Πάσχα πάντα μας περισσεύει λίγο αρνάκι, έτσι δεν είναι; Περίσσεψε και σε εμένα και σκέφτηκα και έκανα μία κρεατόπιτα με ξερά κρεμμύδια, φρέσκο σκόρδο, φέτα, πιπεριά τουρσί και πήρα και τα μπράβο μου…
Κρεατόπιτα με το αρνάκι που μας περίσσεψε το Πάσχα
Υλικά
400 γρ περίπου ψημένο αρνί που περίσσεψε ψιλοκομμένο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
6 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ περίπου φέτα θρυμματισμένη
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
1 με 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης τουρσί ψιλοκομμένη
1 αυγό
½ κούπα γάλα
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σφηνάκι άσπρο γλυκό κρασί
Για το άλειμμα του φύλλου
1 αυγό συν 1 κουτ της σούπας γάλα
Μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Παρασκευή
α)Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε τα κρεμμύδια,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το σφηνάκι με το γλυκό κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα μας
β)Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το αρνί, την φέτα, την πιπεριά, το αυγό, το γάλα, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε
γ) Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι και το απλώνουμε ισόπαχα .Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.
δ) Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε το φύλλο. Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία
Με αγάπη