Το ταξίδι στο Μαρόκο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία . Είναι μία πανέμορφη πλανεύτρα χώρα που ερωτεύεσαι αμέσως μόλις την γνωρίσεις .Τα παζάρια του , οι πλατείες που όλη τη νύχτα είναι ζωντανές , τα αρώματα από τα μπαχάρια και φυσικά το υπέροχο φαγητό είναι λίγα από αυτά που σε μαγεύουν μόλις το γνωρίσεις . Στις αγορές του μπορείς να ψωνίσεις ότι φαντάζεσαι , μπακίρια , δερμάτινα , μπαχαρικά , κοσμήματα αλλά και χρηστικά καθημερινά αντικείμενα . Στις πλατείες το βράδυ μπορείς να δεις γητευτές φιδιών , εκπαιδευτές μαιμούδων αλλά και τεράστιες αγορές φαγητού όπου τρώνε οι ντόπιοι και οι τουρίστες . Και αφού το κοκκινοπίπερο είναι ένα blog μαγειρικό ας μείνουμε λίγο περισσότερο στο φαγητό . Στο Μαρόκο χρησιμοποιούν πολύ ένα κεραμεικό σκεύος το tajin σαν τη δικιά μας γάστρα . Εκεί μαγειρεύουν κρέας αλλά και λαχανικά και φρούτα όπως βερίκοκα και δαμάσκηνα . Το μαγείρεμα σε Ταζίν είναι πολύ διαδεδομένο και γίνεται σε όλη τη χώρα , ακόμα και στα συνοικιακά μαγαζιά της επαρχίας . Ακόμα ψήνουν πολύ , ένα είδος μπάρμπεκιου με κρέατα και λαχανικά μαριναρισμένα .Η μαροκινή σαλάτα είναι ντομάτα , αγγούρι και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα . Το αλκοόλ στη χώρα δεν κυκλοφορεί παρά μόνο σε λίγα μαγαζιά και ξενοδοχεία , συνήθως πίνουν τσάι με μέντα και ζάχαρη . Και τέλος τα γλυκά . Τεράστια ποικιλία σε χαλβάδες και σιροπιαστά πουλιούνται παντού . Ένας παράδεισος γαστρονομικός .

Author

Σχολια