Υλικά

Για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ του γλυκού αλάτι

4 κουτ. της σούπας μηλόξιδο

1/3 της κούπας ελαιόλαδο, συν για το άλλειμα του φύλλου

χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου ¾ της κούπας)

Για την γέμιση

450 γρ. φέτα

150 γρ. γραβιέρα

4 αυγά χωριάτικα

½ κούπα γάλα εβαπορέ

½ κούπα μάραθο

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση μια λακκούβα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σχεδόν σφικτή. Την σκεπάζουμε ,την αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Β) Τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά, χτυπάμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε το μάραθο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τα αυγά, το γάλα τον μάραθο το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Γ) Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ανοίγουμε δυο φύλλα. Αλείφουμε ένα ταψί ελαιόλαδο στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση την απλώνουμε ισόπαχα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε.

Δ) Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 C για 1 ώρα να πάρει χρώμα.

Author

Σχολια