Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό

2 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γραμμαρίων

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χλιαρό νερό όσο πάρει 1 ½ κούπας περίπου

Παρασκευή

Α) Κοσκινίζουμε το αλεύρι

Β) σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση , ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη και λίγο – λίγο νερό ανακατεύοντας να το απορροφήσει όλο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη.

Γ) Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη για 1 ώρα να φουσκώσει.

Την πλάθουμε σε καρβέλι και χαράζουμε με μαχαίρι 2-3 παράλληλες γραμμές.

Δ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 oC μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Μυστικό: Λέμε για το νερό όσο πάρει γιατί κάθε αλεύρι ανάλογα με τον τύπο του και την εποχή έχει άλλη απορροφητικότητα.

Author

Σχολια