Υλικά
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 8 γρ
½ κούπα ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψί
300 γρ φέτα
Αλέυρι όσο πάρει( περίπου ½ κιλό )
Παρασκευή
α/ Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε
β/ Βάζουμε στο χλιαρό νερό την μαγιά, την ζάχαρη, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βγάλει φουσκάλες .
γ/ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και με την βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό όλο το αλεύρι και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .Προσθέτουμε την φέτα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο ζυμάρι .
δ/ Αφήνουμε την ζύμη μας περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη να φουσκώσει .
ε/ Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ,αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε από επάνω την ζύμη και τη χαράζουμε.
στ/ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει .
Μυστικό
Η μαγιά φουσκώνει πάντα σε χλιαρό νερό αφού προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη που θα βοηθήσει την ενεργοποίηση της.