Υλικά

200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

1 κούπα καλαμποκέλαιο

2 αυγά

½ κουτ του γλυκού αλάτι

½ κουτ του γλυκού ζάχαρη

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει περίπου 2 ½ κούπες

Για την γέμιση

400 γρ φέτα πικάντικη

1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη

1 κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού

2 κουτ της σούπας γάλα

Σουσάμι για πασπάλισμα προαιρετικά

Παρασκευή

α/ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και

ανακατεύουμε προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

β/σε μπολ θρυμματίζουμε την φέτα ρίχνουμε την ρίγανη, το κοκκινοπίπερο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

γ/ Κόβουμε την ζύμη στην μέση και απλώνουμε την μισή σε ένα ταψάκι διαμέτρου 32 εκατοστών, ρίχνουμε και απλώνουμε την γέμιση σε ολόκληρη την επιφάνεια σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη

δ/Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

ε/ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.

Μυστικό

Αλείφουμε την τυρόπιτα μας με τον κρόκο αυγού και γάλα για ωραιότερο χρώμα

Author

Σχολια