Υλικά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 αυγά
½ κουτ του γλυκού αλάτι
½ κουτ του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει περίπου 2 ½ κούπες
Για την γέμιση
400 γρ φέτα πικάντικη
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
1 κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
2 κουτ της σούπας γάλα
Σουσάμι για πασπάλισμα προαιρετικά
Παρασκευή
α/ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και
ανακατεύουμε προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
β/σε μπολ θρυμματίζουμε την φέτα ρίχνουμε την ρίγανη, το κοκκινοπίπερο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
γ/ Κόβουμε την ζύμη στην μέση και απλώνουμε την μισή σε ένα ταψάκι διαμέτρου 32 εκατοστών, ρίχνουμε και απλώνουμε την γέμιση σε ολόκληρη την επιφάνεια σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη
δ/Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
ε/ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.
Μυστικό
Αλείφουμε την τυρόπιτα μας με τον κρόκο αυγού και γάλα για ωραιότερο χρώμα