Για καλοκαιρινούς μεζέδες.

Απλά νόστιμες, υγιεινές, εκλεκτές!!!

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

6 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι- πιπέρι

Ρίγανη

Παρασκευή

Α) Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια τους. Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες.

Β) Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί , προσθέτουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό από το λεμόνι, κουνάμε κυκλικά το ταψί και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.

Γ) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 ο C και ψήνουμε τις σαρδέλες για 40-45 λεπτά περίπου να μείνουν με το λάδι τους.

Author

Σχολια