Μια πίτα παντός καιρού, για όλες τις ώρες, έτσι γιατί είναι γρήγορη, νόστιμη, χορταστική!!!!!
Υλικά
2 αυγά
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κου. Του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο συν το άλειμμα του ταψιού
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Β) Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.
Γ) Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών και ρίχνουμε το χυλό ισόπαχα. Πασπαλίζουμε από επάνω την φέτα, το πιπέρι και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
Δ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1 ώρα περίπου (μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα)
Μυστικό : Η κουρκουτόπιτα πρέπει να έχει λεπτή στρώση για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα.