Κλασική συνταγή της πεθεράς μου Αγγελικής και το αγαπημένο φαγητό του ανδρός μου Τάσου.
Τα μαμαδίστικα.
Υλικά
1200 γρ. μοσχάρι ελιά σε μερίδες
800 γρ. πατάτες κυδωνάτες
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους.
½ κουτ. του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο προαιρετικά
Παρασκευή
Α) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να ροδίσει, προσθέτουμε το μπαχάρι, το μαύρο πιπέρι, το πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη ανακατεύοντας.
Β) Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το σκόρδο πάντα ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί .
Γ) Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντο ματάκια και τα κομματιάζουμε με ένα πιρούνι μέσα στην κατσαρόλα, την δάφνη, ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Δ) Παράλληλα σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε πριν ψηθούν τελείως αλλά να κρατάνε λίγο.
Ε) Προσθέτουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα με το κρέας, κουνάμε κυκλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του .
Προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει με την ζέστη του φαγητού μας.
Καλή επιτυχία .