Βραδιά τσικνοπέμπτης με παραδοσιακό ψήσιμο στο σπίτι
Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στον τρίφτη
2 αυγά
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
½ κούπα τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Ρίγανη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
200 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
2 φλιτζανάκια του καφέ κρέμα γάλακτος
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι, την γαλέτα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Β) Σε ένα μπολάκι βάζουμε την γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το κοκκινοπίπερο και πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνει σχεδόν κρέμα.
Γ) Παίρνουμε μια ποσότητα κιμά περίπου 100 γρ. πλάθουμε μπαλίτσα στα χέρια μας και με τις παλάμες μας την πιέζουμε να πλατύνει. Παίρνουμε από το μίγμα της γραβιέρας ένα κουταλάκι και το τοποθετούμε πάνω στο κιμά, κλείνουμε απαλά την γέμιση με το κιμά και τα αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο.
Δ) Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο τοποθετούμε τα μπιφτέκια επάνω να πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ζουμερά.