Αξιοποιούμε τα κολοκύθια τώρα που είναι στα καλύτερα τους.

Υλικά

1300 γρ. κολοκύθια χονδρά

400 γρ. φέτα

½ κούπα ελαιόλαδο συν το άλειμμα του ταψιού και το πασπάλισμα της πίτας

2 ξερά κρεμμύδια

½ κούπα μαϊντανό

3 αυγά

1 κούπα γάλα

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Αλάτι- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κουτ. του γλυκού πάπρικα καυτερή

Παρασκευή

Α) Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τρίβουμε τα κρεμμύδια, θρυμματίζουμε την φέτα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Β) Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα κολοκύθια, τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. της σούπας αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας να βγάλουν τα πολλά υγρά τους.

Γ) Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια , την φέτα, το λάδι, τα αυγά, το μαϊντανό (αλάτι εάν χρειαστεί γιατί έχουμε ρίξει στα τριμμένα κολοκύθια), το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά .

Δ) Αλείφουμε ένα ταψί με λαδί, ρίχνουμε το μίγμα, το απλώνουμε ισόπαχα ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200C (για 1 ώρα 1 ¼ περίπου μέχρι να πάρει καστανόχρυσο χρώμα.

Author

Σχολια