Συνεχίζοντας τα παραδοσιακά φαγητά της μαμάς μου σας προτείνω ένα πεντανόστιμο ξεχωριστό πιάτο διεθνούς φήμης .
Υλικά
800 γρ. μοσχάρι
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Β) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας , τους κόκκους μπαχάρι και σοτάρουμε αρκετά να κοκκινίσει το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε το πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας.
Δ) Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει 1 ώρα περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, το βούτυρο, λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να χυλώσει.
Ε) Σερβίρεται ζεστό.