Ας συμπληρώσουμε το γαστρονομικό πανδαιμόνιο του εορταστικού Δεκέμβρη με εντυπωσιακές και γευστικές σαλάτες.
Υλικά
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 κούπα ψιλοκομμένο μαρούλι
½ κούπα ρόκα κομμένη στο χέρι
¼ της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένες σε φέτες
10 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σε βάζο κομμένη σε καρεδάκια
6 φέτες λιαστής ντομάτας λαδιού
1 κούπα κρουτόν
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. της σούπας μέλι
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, την ρόκα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τα κρουτόν, την μισή κονσέρβα τόνου και ανακατεύουμε ελαφρά.
Β) Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Γ) Βάζουμε την σάλτσα σε ένα μεγάλο πιάτο προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τόνο, περιχύνουμε την σάλτσα στην σαλάτα και σερβίρουμε.