Ιδανικό πιάτο για να συνοδεύει ψητό ψάρι ή κρέας αντί για πατάτες
Υλικά
2 κούπες βρασμένα ρεβίθια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
1 κρασοπότηρο ξηρό κρασί
¼ της κούπας ζουμί από τα ρεβίθια που βράσαμε ή ζεστό νερό
Ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο
Θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για το πασπάλισμα. (προαιρετικά)
Παρασκευή
Α) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, το κοκκινοπίπερο την πάπρικα, το αλάτι –πιπέρι και σοτάρουμε τα υλικά ανακατεύοντας.
Β) Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ζουμί, το ξύσμα λεμόνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο το χυμό λεμόνι ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Γ) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με θυμάρι ή μαϊντανό.