Ας υποδεχτούμε και φέτος τον Άγιο Βασίλη και τον καινούργιο χρόνο μας γλυκά.

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κούπα γάλα

1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

¼ κούτ. του γλυκού κανέλα σκόνη

1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

Αλάτι

Βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού

Πετιμέζι

Σταφίδες

Παρασκευή

Α) Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

Β) Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με ένα πινελάκι αλείφουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, με μια κουτάλα παίρνουμε το χυλό, το ρίχνουμε στο τηγάνι γυρίζοντας το κυκλικά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.

Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε όλες τις κρέπες.

Γ) Τοποθετούμε τις κρέπες σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω σταφίδες και περιχύνουμε με πετιμέζι.

Author

Σχολια