Μία πρακτική λύση για το παιδικό μας πάρτι που ξετρελαίνει όλους τους μικρούς μικρούς φίλους μας. Το σίγουρο είναι πως δεν μένει ούτε ένα.
Υλικά
Για την ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ. )
1 πακέτο μαργαρίνη ( 250 γρ. )
1 γιαούρτι στραγγιστό ( 200 γρ. )
Για την γέμιση
250 γρ. κασέρι πρόβειο τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα
1/3 της κούπας γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Β) Σε μπολ βάζουμε το κασέρι, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα , το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γ) Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, με ένα ποτήρι του ουίσκι την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ( Η ζύμη που περισσεύει γύρω από τα κομμάτια την μαζεύουμε, την ξαναπλάθουμε και την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο.)
Δ) Παίρνουμε από ½ κουτ. γλυκού γέμιση τν τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ζύμης, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα μεγάλο πιρούνι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει.
Ε) Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κασεροπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά να πάρουν χρώμα. Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα πιττάκια μας.